Схуднення за допомогою фізичних навантажень – міф, - вчені

Професор Квінслендського університету Корнел Ванделанотте розвінчав чотири популярні міфи про схуднення за допомогою фізичних навантажень

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Як стверджує експерт, у прагненні схуднути люди роблять великий акцент саме на вправи, але нерідко допускають помилки. Саме тому спеціаліст вирішив спростувати деякі поширені помилки.

Незважаючи на те, що існує безліч доказів про те, що людина може схуднути за допомогою одних лише фізичних навантажень, досягти результатів дуже складно. Енергетичний баланс організму залежить від вживаної їжі і метаболізму, тому обов'язково потрібно дотримуватися дієти. Тільки в такому разі результат буде більш помітний.

За словами професора, худі люди, які не займаються спортом, можуть виглядати добре, але це не означає, що вони здорові. Якщо людина веде малорухливий спосіб життя, то має високий ризик розвитку хвороб серця, діабету, остеопорозу та інших захворювань. Крім того, дослідження показали, що люди із зайвою вагою, які регулярно займаються фізичними вправами, мають досить міцне здоров'я.

Як пояснює професор Ванделанотте, щоб отримати результати від фізичних вправ, не треба себе мучити до втрати пульсу. Навантаження повинні бути помірними, щоб не піддавати організм стресу. Більш того, останні дослідження показують, що люди, які залишають всі сили в залі, худнуть з такою ж швидкістю, як і люди, які займаються помірно.

Незважаючи на високу ефективність даних тренувань, допомогти у боротьбі із зайвою вагою можуть й інші заняття спортом. Наприклад, не менш ефективними будуть: аеробіка, кардіотренування, шейпінг та інше. Експерт каже, що заняття вправами повинні приносити задоволення, тоді результати не змусять себе чекати.