В США поширюється потужний штам собачого грипу

В американському штаті Монтана проби, взяті у собаки, показали наявність потужного контагіозного вірусу - нового штаму небезпечного собачого грипу, що викликав паніку серед власників домашніх вихованців в країні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на CBS News

Зазначається, що перша хвиля собачого грипу прокотилася по країні в березні минулого року, через що було закрито деякі притулки для тварин. У лікарню притулку Paws Chicago тоді потрапили приблизно 300 заражених собак. Всього в 24 штатах було відзначено 2 тис. випадків зараження вірусом. Вакцина з'явилася тільки в листопаді. Ветеринари кажуть, що захворювання рідко призводить до летального результату. Однак закликають власників собак "не розслаблятися".
 
Зараз Державний департамент охорони здоров'я попередив власників тварин про новий, більш потужний штам вірусу, аналогічного людському грипу.
 
У першу чергу влада застерегли жителів Сіетла і прилеглих до нього районів. За офіційними даними, на цій території можуть перебувати до 90 захворілих собак. Дві проби вже дали позитивний результат, іншим випадкам потрібне підтвердження.
 
"Ні в однієї собаки немає імунітету до цього штаму, і якщо почнеться циркуляція вірусу, захворіє дуже багато тварин", - цитує телеканал ветеринара Бет Ліптон.