У Мар’їнці бойовики обстріляли машину ОБСЄ зі снайперської зброї

У результаті обстрілів представники СММ не постраждали, їхньому життю нічого не загрожує

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр АТО.

16 січня снайпер незаконних збройних формувань з непідконтрольної українському уряду території окремих районів Донецької області обстріляв автомобіль патруля місії ОБСЄ. 

У Мар’їнці, де уже більше півроку немає газу, сьогодні ведуться відновлювальні роботи щодо ремонту пошкодженого газопроводу. Представники місії СММ ОБСЄ були у складі патруля, до якого також входили офіцери української сторони СЦКК, сапери ДСНС та військовослужбовці цивільно-військового співробітництва. Головне завдання спільного патруля було забезпечити безпеку цивільного персоналу, який виконував ремонтні роботи. 

Спостерігачами української сторони СЦКК неодноразово відмічалося, що обстріли з боку бойовиків НЗФ здійснюються для того, щоби затягнути процес відновлення інфраструктури на території, яка знаходиться під контролем українській владі, у тому числі й місті Мар’янка та залякати як спостерігачів СММ ОБСЄ, так і ремонтників.

Українська сторона СЦКК наголошує на тому, що у складі українських бійців була створена група контролю і координації відновлювальних робіт, яка займається суто питаннями відновлення інфраструктури Донбасу, але недопустимо, аби люди працювали під обстрілами. 

Російська сторона СЦКК на теперішній час не може забезпечити повне припинення вогню бойовиків навіть під час проведення відновлювальних робіт електромереж, водогонів, газопроводів на визначених в Мінську пріоритетних ділянках.