Росія таки відмовилась від участі в сесії ПАРЄ

Російська делегація не поїде до Страсбурга на зимову сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, бо немає гарантій, що їй повернуть повноваження

Про це розповіли сайту РБК чотири співрозмовника в Держдумі та Раді Федерації.

Заяву з приводу ставлення Росії до роботи ПАРЄ в понеділок, після засідання Ради Думи, зробить голова Держдуми Сергій Наришкін. Заяву готує група, яку очолює керівник апарату Держдуми Джахан Поллиєва, а не, як звичайно, комітет з міжнародних справ, розповів РБК співрозмовник, близький до керівництва російської делегації.

Рішення про неучасть остаточне, і воно було прийнято керівниками обох палат парламенту за підтримки всіх фракцій, відзначає джерело РБК, близьке до керівництва Радфеда.

"Ми не хочемо їхати до Страсбурга, щоб отримати чергові політичні прочухани", - говорить співрозмовник РБК в Держдумі.

У той же час, відзначає співрозмовник, розглядається варіант, що якщо 25 січня асамблея поверне Росії повноваження, то частина делегації все ж з'явиться в Страсбурзі в цю сесію. Але такий результат малоймовірний, упевнене джерело.

Сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) почнеться в Страсбурзі через тиждень, 25 січня. Перед початком роботи країна-учасник повинна надіслати список своєї делегації. Співрозмовник РБК в Страсбурзі, знайоме з ходом підготовки сесії, сказав, що станом на суботу Росія свій списку не прислала.