НАТО хоче модернізувати систему протиповітряної оборони країн Балтії з метою стримування Росії

НАТО розглядає нові засоби і плани для забезпечення протиповітряної оборони (ППО) країн Балтії з метою стримування Росії та аналізує повідомлення Москви про нові дивізії на заході країни

Про це заявив заступник генерального секретаря Альянсу Олександр Вершбоу, передає Еспресо.TV з посиланням на Delfi

"До важливих питань, які нам належить розглянути, входять заходи із забезпечення ефективної ППО навіть в умовах гіршого сценарію. ППО країн Балтії - хороша основа, але, можливо, знадобиться забезпечити, щоб у нас були плани і потужності для переходу в ППО", - сказав Вершбоу.

За його словами, Альянс ще аналізує заяви міністра оборони Росії про плани РФ сформувати цього року в західній частині країни три військові дивізії.

"Поки що у нас немає деталей. Це схоже на щось нове, але всі імплікації ще не проаналізовані. Я вважаю, що це відбиває тенденцію до посилення конвенційних потужностей Росії в силу, на наш погляд, невірних причин. НАТО загрози не становить. НАТО не погрожує Росії своїми оборонними засобами, вони були дуже обмеженими і пропорційними", - заявив Вершбоу. 

Він також додав, що Росія обрала шлях поводитися з НАТО як з суперником, якщо не як з ворогом. Тому створюється певний "облоговий" менталітет, і це може бути просто новим виміром у цьому напрямку.