SpaceX запустила ракету-носій у космос. На цей раз ступінь повернулась невдало

Ракета-носій Falcon 9 американської приватної компанії SpaceX з метеорологічним супутником Jason 3 стартувала з космодрому військово-повітряної бази Ванденберг, розташованої в Каліфорнії

Запуск відбувся в неділю, 17 січня, в 19:42 за київським часом.

Перша ступінь (одна з трьох ракет, яка потрібна для запуску і яка відокремилюється від ракети-носія через деякий час після старту) відокремилася від ракети-носія через три хвилини після старту.

"Перша ступінь опинилася в розрахунковому місці на плавучій баржі. По всій видимості, посадка була жорсткою. Зламана одна з опор", - повідомляється в мікроблозі SpaceX в Twitter.

"Ну, принаймні, частини були більші в цей раз! Але я з оптимізмом дивлюся на майбутню посадку корабля", - написав у своєму Twitter  глава аерокосмічної компанії SpaceX Ілон Маск.

Відділення другої ступені пройшло успішно.

"Супутник Jason 3 був виведений на орбіту", - відзначили в НАСА.

Передбачається, що апарат шість місяців пропрацює на одній орбіті з супутником Jason 2, після чого останній буде виведений на допоміжну орбіту.

Запуск Falcon 9 

Ракета до запуску

Наголошується, що отримані Jason 3 дані допоможуть у вивченні змін світового клімату, а також у прогнозуванні тайфунів і ураганів.