У Парижі покажуть виставку українського фотографа про війну та Майдан

Український військовий фотограф Олександр Глядєлов представить виставку "Розумієш, Брате?" в паризькій галереї Jour Nuit Culture 22 січня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

На виставці, яка триватиме до 7 лютого, покажуть світлини, зроблені під час Революції Гідності, а також у зоні АТО. Також відвідувачам буде представлений короткометражний документальний фільм про фотографа, в якому він розповідає про свою роботу в зоні військових дій на сході України.

"Більшу частину знімків я зробив на пам'ять. Коли вони говорять "ні", ти кажеш: "Хлопці, вам на пам'ять". Якщо ти не щойно приїхав, вони бачать, що ти приїхав з якимись бійцями, ти з ними по-свійськи, тобі вірять. Досить швидко. Але якщо виявляється людина, яка проти, вона одягне балаклаву. Я думаю, зараз таких уже майже немає, але влітку ще були ті, хто примудрявся обманювати близьких, що він не на війні", - зазначає Олександр Глядєлов у фільмі.

Український фотограф Олександр Глядєлов знімає документальні проекти, в центрі яких - конфлікти в різних країнах світу. Він активно співпрацює з міжнародною гуманітарною організацією "Лікарі без кордонів" і є володарем нагород Інституту Відкритого Суспільства, Medal of Excellence Міжнародного фонду документальної фотографії в Сан-Фрациско, Гран-прі Укрпресфото-97 та інших.