Абхазія змавпувала російські санкції проти Туреччини

Прем'єр-міністр невизнаної республіки Абхазія Артур Міквабія вслід за Росією підписав розпорядження про обмеження на ввезення турецьких продуктів з 1 березня 2016 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс"

До переліку товарів з Туреччини, на які встановлені тимчасові обмеження на ввезення, увійшли: риба жива, свіжа або охолоджена, морожена; філе рибне та інше м'ясо риб (включаючи фарш).

Також обмеження на ввезення накладено на картоплю свіжу або охолоджену; томати свіжі або охолоджені; цибуля ріпчаста, часник та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені.

Розпорядження поширюється і на капусту кочанну, цвітну, кольрабі та аналогічні їстівні овочі з роду Brassica, свіжі або охолоджені.

У список санкційних продуктів занесені також огірки та корнішони, свіжі або охолоджені; цитрусові, свіжі або сушені; виноград свіжий; дині (включаючи кавуни) та папайя, свіжі; яблука, груші і айва, свіжі; сливи і тери, абрикоси, вишня і черешня, персики (включаючи нектарини).

Розпорядження прем'єра також наказує тимчасово призупинити діяльність на території Абхазії НКО, які засновані чи знаходяться під управлінням або контрольовані громадянами Туреччини або організаціями, що перебувають під її юрисдикцією.

Наголошується, що обмеження не поширюються на товари, що ввозяться для особистого користування в обсязі, дозволеному законодавством Абхазії.