Глава кіноакадемії США підтримала протест проти "білого Оскара"

Президент американської академії кіномистецтв Шеріл Бун Айзекс заявила, що вкрай розчарована тим, що на премію "Оскар" у цьому році знову номіновані виключно білі актори

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

На думку афроамериканки Айзекс, це відображає ситуацію в самій кіноакадемії, яка потребує реформи.

"У найближчі тижні ми переглянемо нашу кадрову політику, щоб привнести в неї різноманітність, яку ми так потребуємо", - сказала Айзекс.

Список номінантів на головну кінопремію США, опублікований минулого тижня, викликав невдоволення чорношкірих акторів. Багато з них закликали бойкотувати премію. В американському Twitter почав набирати популярність хештег #OscarSoWhite ("Оскар" - такий білий").

Це відбувається вже другий рік поспіль: у минулому році чорношкірі актори також були відсутні у списку номінантів. Однак у цьому році бойкот вперше підтримали відомі артисти. У понеділок про підтримку бойкоту заявили режисер Спайк Лі та дружина актора Вілла Сміта Джада Пінкетт-Сміт.

Противники "білого Оскара" вказують, що, наприклад, фільм "Голос вулиць" про історію хіп-хоп групи N.W.A. не отримав номінацію за кращий фільм, а Вілл Сміт не потрапив в список номінантів за участь у фільмі "Струс".

Список номінантів на "Оскар", церемонія вручення якого відбудеться в Лос-Анджелесі наприкінці лютого, був оприлюднений минулого тижня. Найбільшу кількість номінацій на премію отримав фільм "Легенда Г'ю Гласса" з Леонардо Ді Капріо в головній ролі.