На Меркель посилився тиск з вимогами закрити кордон для мігрантів

Група депутатів-консерваторів вимагає від канцлера Ангели Меркель передивитися свою політику відкритих дверей щодо мігрантів на фоні зниження рейтингу її блоку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Опитування, проведене компанією INSA на замовлення газети Bild, показало, що підтримка блоку Меркель знизилась на 2,5% до 32,5%. Це найнижчий результат з часів парламентських виборів, які пройшли в 2013 році.

На фоні кризи з мігрантами зріс на 1% рейтинг праворадикальної партії Альтернатива для Німеччини (AfD), який тепер складає 12,5%.

"Ми бачимо ясний тренд проти консерваторів у Німеччині. Часу, щоб розвернути суспільну думку дуже мало до регіональних виборів у березні", - сказав газеті Bild шеф компанії INSA Херманн Бінкерт.

Меркель наполягає, що країна справиться з напливом 1,1 млн мігрантів минулого року та ще більшим – цього року.

У листі 44 депутати-консерватора, які входять до її ж Християнсько-демократичної партії та Християнсько-соціального союзу Баварії, вимагають в Меркель змінити курс.

"Ми вважаємо, що в поточній практиці ставлення до мігрантів потрібні зміни.. у вигляді повернення суворого використання існуючого законодавства", - пишуть законотворці.