Посол Нідерландів впевнений, що фейкове відео російської пропаганди матиме зворотній ефект у світі

Пропагандистський крок, який мав на меті посіяти розбрат між українським та нідерландським народами, очікувано матиме зворотний ефект у світі, в якому сповідують цінності демократії, свободи і прав людини

Про це заявив посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер на зустрічі із заступником глави Адміністрації президента Костянтином Єлісєєвим, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу президента.

Було обговорено підготовку до консультативного референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію України з ЄС. Українська сторона рішуче дезавуювала поширене ввечері 18 січня відеозвернення, в якому невідомі особи намагаються створити враження, що вони належать до бійців полку "Азов", висловлюють погрози нідерландській стороні та знищують національний прапор Королівства Нідерланди.

"Ця фейкова постанова є цинічним проявом агресивної пропаганди, яка з усією очевидністю спрямована проти України, її міжнародного іміджу та Угоди про асоціацію з ЄС. Автори цієї акції втрачають розум, намагаються скористатися останнім шансом, аби не дозволити Україні самій обирати своє майбутнє. Їм не вдалося запобігти підписанню Угоди про асоціацію з ЄС, і тепер вони прагнуть зупинити її імплементацію та повне набуття чинності Угодою", – наголосив Костянтин Єлісєєв.

Українська та нідерландська сторони висловили спільну позицію, що подібні фейкові акції не зможуть позначитися на високому рівні партнерства та співробітництва між двома країнами.

"Пропагандистський крок, який мав на меті посіяти розбрат між українським та нідерландським народами, очікувано матиме зворотній ефект у світі, в якому сповідують цінності демократії, свободи і прав людини. Знищувати прапор країни – це відразлива наруга над державною символікою, і в Україні, яка глибоко цінує дружні й теплі відносини з Королівством Нідерланди, ніколи й ні в кого б не піднялася рука таке зробити", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нідерланди шукають "російський слід" у референдумі про асоціацію з Україною.