Служити за контрактом 2015 року пішли 300 киян

У Києві в 2015 році бажання служити у Збройних силах України (ЗСУ) за контрактом виявили 300 осіб

Про це повідомив військовий комісар Київського міського військового комісаріату Володимир Сивоконь, передає Еспресо.TV із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Торік у нас вийшло залучити на контракт 300 осіб. У цьому році ця цифра буде в рази більше, у тому числі через збільшення грошового забезпечення контрактників", - заявив він на брифінгу в Києві у вівторок.

Сивоконь також поінформував, що з початку 2016 року в Київський комісаріат звернулося вже 100 людина, яка виявила бажання проходити службу в ЗСУ за контрактом. Зараз по них проходять перевірки, навчання в центрі розпочнеться з 25 січня.

Київський комісар пояснив, що з 1 січня 2016 року грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом зросло в 2,5 рази.

Він також розповів про основні вимоги до кандидатів на військову службу за контрактом. Так, кандидату має бути від 18 до 60 років (до закінчення особливого періоду), крім того кандидати повинні пройти медичний огляд, також буде проведена профпідготовка. Після проходження всіх цих процедур кандидат, який буде придатний до служби в ЗСУ за контрактом пройде навчання в спеціальних центрах, після чого буде направлений у військову частину, де з ним і буде укладено контракт. За словами Сивоконя, з цивільним чоловіком перший контракт з армією укладається на 3 роки.

Сивоконь також поінформував про розміри доплат військовим, встановлених з січня.

"Учасники АТО, які на першій лінії оборони, отримують доплату в розмірі трьох мінімальних зарплат (1 тис. 378 грн), інші військовослужбовці в АТО, це доплата у розмірі 1 тис. грн. Учасник АТО, що побажав перейти на контракт, отримує одноразову допомогу у вигляді 8 мінімальних зарплат", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу укладання контракту з іноземцями, військовий комісар Києва поінформував, що на сьогодні, згідно із законодавством, служити за контрактом в українській армії можуть навіть громадяни без громадянства. Але вони повинні пройти всі стандартні для українців процедури, а також вони стають до служби з випробувальним терміном на 2 місяці. Вони служитимуть на сержантських посадах, офіцерські же посаді вони зможуть обійняти лише після отримання українського громадянства.