Україна возить свої товари через Росію під конвоєм, - Мінекономрозвитку

Сьогодні через російську територію були відправлені перші вісім машин з конвоєм

Про це повідомила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська на брифінгу, передає Еспресо.TV.

Вона розповіла про кількість повернутих українських потягів, які намагались перетнути кордон РФ: "До України було повернуто 197 вагонів, з них 128 вагонів було перенаправлено через Білорусь. 21 вагон ще не розподілено, і 48 вагонів пройшли кордон, але ми очікуємо, що частина з них буде повернена"

"По автомобільному транспорту: всі автомобілі перенаправляються транзитом через територію Білорусі. Коли автомобілі проходять територію Білорусі, на території РФ вони змушені чекати, є простій. Сьогодні пішло перших вісім машин з конвоєм територією РФ і ми слідкуємо за цим, аби зрозуміти, чи автомобілі дійдуть до місця призначення, перетнуть кордон РФ з Казахстаном", - сказала Микольська.

Вона уточнила, що вартість конвою - це $ 350 за одну машину. У конвої йде порядка 7-8 українських машин. 

"Російська Федерація продовжує чинити опір нашому експорту, тому що в них є нова вимога - українські водії можуть заїжджати на територію РФ лише через прямі пункти пропуску, а не через пункти пропуску у Білорусі", - повідомила заступниця Абромавічуса.

Вона уточнила, що українським водям відмовляють у в'їзді у Росію через Білорусь з вимогою: пересаджуйте українських водіїв або наймайте російських.