У Києві безкоштовно покажуть найкращі японські фільми

У кінотеатрі "Кінопанорама" відбудеться Фестиваль японського кіно, на якому за три дні – 22-24 січня – покажуть 5 японських фільмів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу кінотеатру.

Посольство Японії в Україні проведе триденний фестиваль, на якому покажуть фільми японських режисерів.

Відкриється фестиваль 22 січня о 19:00 фільмом "Плавці" (91 хв. / 2001 рік)
режисера Шінобу Ягучі. Він виступив і сценаристом  картини. У ролях: Сатоші Цумабукі, Хіроші Тамакі. На 58-му врученні кінопремії "Майнічі" фільм отримав нагороду у категорії "Найкращий японський фільм".

Сюжет фільму заснований на реальних подіях. До чоловічого коледжу, де навчаються лише хлопці, приходить молода дівчина, шкільний тренер з плавання. Попереду літні канікули, і у гуртку плавців залишається лише 5 учнів. Дівчина має намір створити з ними грандіозне шоу для всього міста, але є деякі проблеми. По-перше, вона тренер з синхронного плавання, а по-друге, вона вагітна і з часом вимушена залишити свою команду. Але хлопці не здаються й у фіналі організовують вражаючий виступ. 

23 січня о 14:00 відбудеться показ аніме "Люпен 3: Замок Каліостро" (1979 рік / 102 хв.) режисера Хаяо Міядзакі. Це один з перших фільмів режисера, якому у січні виповнюється 75 років.

Знаменитий аферист століття Арсен Люпен Третій провертає грандіозну крадіжку на мільйони доларів, після чого дізнається, що його видобуток - це майстерна підробка, сфабрикована в карликовому європейському князівстві Каліостро, правителі якого багато століть займались виробництвом фальшивих купюр. Не звиклий програвати Люпен прямує в замок князів Каліостро, але пошук грошей відходить на другий план, коли він зустрічає чарівну княжну Кларисс.

Цього ж дня, 23 січня, о 16:00, покажуть фільм "Завжди: Захід на Третій вулиці – 3" (2012 рік/ 142 хв.) Такаші Ямадзакі. У ролях: Хідетака Йошіока, Шінічі Цуцумі, Коюкі.

24 січня, о 14:00 представлять молодіжну комедію про життя школярів "Свінгуючі дівчата" (2004 рік / 105 хв.) режисера Шінобу Ягучі. В ролях: Дзюрі Уено, Шіхорі Кандзія, Юйка Мотокарія.

Шкільний джазовий оркестр їде на змагання по бейсболу, щоб підтримати свою команду. Однак в дорозі усі музиканти з’їдають щось не те та отруюються. Томоко з подругами вирішують відстояти честь школи та одночасно уникнути додаткових зайнять з математики, тому беруться за музичні інструменти. Вони готуються до виступу, але напередодні концерту змушені поступитися місцем одужавшим оркестрантам. Однак, Томоко та інші дівчата, дуже захопившись музикою, не збираються відступати.

Цікаво, що більшість акторів, які знялись у фільмі, ніколи не грали на музичних інструментах, але змогли підготуватись до зйомок та виконати усі композиції без фонограми.

До столітнього ювілею відомого режисера Кона Ічікави 24 січня, о 16:00, покажуть його фільм "Бірманська арфа" (1956 рік / 116 хв.). Картина була номінована на премії "Оскар" та "Золотий Лев" та здобула 2 нагороди Венеціанського МКФ

Упродовж останніх днів Другої світової війни японському солдатові Міцушімі не вдається переконати своїх співвітчизників здатися панівній силі. Пораненого внаслідок помилкового нападу солдата виходжує ченець. Міцушіма переймає його спосіб життя та вирішує не повертатися додому, допоки усі загиблі солдати не будуть поховані.