У США почали продавати бензин нижче 10 центів за літр

Вартість літра бензину в одному з міст штату Мічиган в США впала нижче 10 центів (2,4 грн за курсом НБУ). Експерти пояснили подію не тільки падінням нафтових котирувань, а й ціновою війною

Як повідомляє телеканал ABC, вартість галона (близько 4 літрів) бензину в місті Хафтон Таун в штаті Мічиган впала до позначки в 47 центів, що є рекордом за останні 10 років, передає РБК.

Більше того, бензоколонка Beacon Bridge Market помітно відірвалася від інших станцій в США, випередивши АЗС з Віргінії на 81 цент.

Як пояснив ABC Патрік Де Хаан, представник видання GasBuddy.com, моніторять ціни на бензин в США, що відбулося в Мічигані є наслідком цінової війни між трьома місцевими бензоколонками. Дані моніторингу показують, що крім Хафтон Тауна жоден регіон в країні таким чином не відреагував на падіння цін на нафту.

В даний час середня вартість галона становить $1,89 (приблизно 51 цент за літр), що на 17 центів нижче середнього показника за 2015 рік.

Де Хаан нагадав, що в 2008 році, на піку нафтових цін, вартість галона в середньому по країні становила $4,12 ($1,1 за літр), а на деяких бензоколонках досягала показника в $6 за галон.

Близько опівночі 19 січня GasBuddy зафіксував повернення цін на бензоколонці Beacon Bridge Market до показника $1,40 за галон.