Адвокат сім'ї Нємцових відмовився вважати справу розкритою

Адвокат сім'ї вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова Вадим Прохоров заявив, що справа про вбивство Нємцова не може бути розкрита, оскільки слідство не знайшло замовників злочину і не з'ясувало їх мотивів

Так він прокоментував Дождю заяву глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна про те, що справа Нємцова розкрита, передає Еспресо.TV.

Адвокат заявив, що справу Нємцова було розкрито тільки на рівні виконавців вбивства, але цього недостатньо для того, щоб називати справу розкритою.

"Бастрикін або не в курсі, що відбувається, або свідомо вводить людей в оману. Будь-який криміналіст скаже, що жоден злочин, тим більше замовне вбивство, не може вважати розкритою до встановлення замовників і організаторів та прояснення їх мотивів. Ні замовників, ні організаторів, ні їх мотивів у справі досі немає", - сказав Прохоров.

Заочне звинувачення в організації вбивства пред'явлено тільки Руслану Мухудінову. Він також оголошений в міжнародний розшук, оскільки місце його знаходження досі не встановлено.

"Він є водієм Руслана Геремєєва, тому не може вважатися самостійним. І його мотиви не встановлені ", - зазначив адвокат.

Прохоров додав, що сам Бастрикін не хотів допустити пред'явлення обвинувачення Геремєєву. 

"Мабуть, Бастрикін боїться Кадирова", - заявив адвокат.

Також Вадим Прохоров зазначив, що навіть Руслан Геремєєв не є "кінцевою ланкою" в розслідуванні вбивства Нємцова. За словами адвоката, Геремєєв є одним з організаторів, "навряд чи має якийсь самостійний мотив".

Адвокат додав, що в офіційних документах про пред'явлення Мухудінову заочного звинувачення сказано, що організатором вбивства політика є Руслан Мухудінов і "інші невстановлені організатори". Мотив їх дій також не вказаний.

"Справа про вбивство Нємцова жодним чином не може вважатися розкритою, навіть якщо керуватися документами самого слідства. Тому ми, адвокати, пропонували допитати пана Кадирова і ряд осіб з його оточення. Зроблено цього не було, ну а до розкриття даного злочину слідство дуже далеке", - зазначив Прохоров.