Бойовики вимагають проведення виборів за мажоритарною системою, - Безсмертний

Представники "ЛНР" і "ДНР", які приїхали у Мінськ, вимагають провести вибори на окупованій території за мажоритарною системою

Зміст

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

"Але міжнародні посередники і організації стверджують, що в такому перехідному періоді краще застосовувати пропорційну систему та ще і з закритими списками", - зазначив представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Роман Безсмертний.

За його словами, сторона бойовиків вкотре відкинула будь-яку участь загальноукраїнських партій у виборах.

"Протилежна сторона відкинула пропозиції по участі ЦВК у цьому процесі. Вони наполягають на створенні тимчасових Донецької і Луганської виборчих комісій", - розповів Безсмертний.

За словами українського представника, бойовики категорично проти того, щоб для вирішення виборчих спорів залучалися українські суди.

Сторони не змогли домовитися щодо переліку населених пунктів, де мають відбутися вибори. За словами Безсмертного, українська сторона наполягає, що вибори призначає Верховна Рада актами, визначеними українським законодавством.

"А вони наполягають, що це має бути зазначено в окремому законі. Вони намагаються зв'язати відповідний "статус" із територією", - пояснив Безсмертний.

  • Зазначимо, що сьогодні у Мінську відбувається друга у цьому році зустріч Тристоронньої контактної групи.