Бойовики за тиждень 327 разів обстріляли позиції сил АТО

У зоні проведення АТО з 13 по 20 січня незаконні збройні формування 327 разів обстріляли позиції українських військових, у тому числі 30 - із забороненого Мінськими домовленостями озброєння

Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін Андрій Таран, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СЦКК.

За його словами, переважна більшість порушень режиму припинення вогню фіксувалася на Донецькому і Маріупольському напрямках і відбувалася у вечірній і нічний час.

"Найбільшу кількість обстрілів позицій сил АТО за ці сім днів було зафіксовано поблизу населених пунктів Новгородське, Мар'їнка, Красногорівка, Водяне, Талаківка. Тут, крім стрілецької зброї, НЗФ також застосовували озброєння, яке повинно було б бути відведеним", - наголосив Таран.

Він уточнив, що мова іде про міномети калібру 82-мм, але відзначено і застосування мінометів калібру 120-мм та один випадок - РСЗВ "Град-П", так званого "Партизана".

Офіцери-спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували, що терористами було випущено щонайменше 145 мін калібром 82 і 120 мм.

Керівник української сторони СЦКК також зазначив, що за цей період активізувалися снайпери бойовиків. Їх постріли були зафіксовані 22 рази.