Чиновник з РФ назвав російські автомобілі "сміттям"

Керівник територіального органу Федеральної служби державної статистики по Республіці Інгушетія (РФ) Хусен Амхадов назвав російські автомобілі "сміттям"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Апостроф.

Таку думку він висловив у коментарі РСН у зв'язку з закупівлею Росстатом імпортних автомобілів бізнес-класу для проведення перепису населення в сільській місцевості.

"Я не роблю те, що не передбачено. Ті машини, які купуються, вони купуються на кошти, які виділені Росстату. Я нічого в цьому такого не бачу. Це цільові витрати. Жодних порушень я поки не бачу", - сказав Амхадов.

При цьому, йому запропонували купувати більш дешеві російські автомобілі для подібних цілей: "Можна було купити 10 машин "Ока​​", але навіщо вони потрібні? Я їх придбаю, потім у мене кошти на ремонт підуть, на обслуговування. Можна ж нормальну машину купити. Навіщо купувати сміття, яке щотижня буде ремонтуватися?".

Для переписів жителів села Росстат закупив 105 машин бізнес-класу. В Інгушетії та Дагестані глави статистичних органів замовили Toyota Camry в комплектації "люкс" з обробкою під дерево, трисезонним клімат-контролем і аудіосистемою преміум-класу.