Екс-нардепу від БЮТ загрожує ув'язнення до 12 років

Прокуратура Сумської області підозрює колишнього народного депутата України Володимира Шульгу в низці службових злочинів

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Еспресо.TV.

Встановлено, що в липні 2014 року підозрюваний, обіймаючи посаду голови Сумської ОДА та будучи народним депутатом України, отримав заробітну плату за період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про нібито службове відрядження до Києва.

Окрім того, вказаний народний обранець у листопаді 2014 року шляхом обману та зловживання довірою переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, яка 24 жовтня 2014 року була затримана правоохоронцями за підозрою в одержанні хабара, перерахувати на банківські рахунки своїх знайомих понад 1 млн 200 тис. грн для внесення застави. Чоловік, позичивши вказану суму, виконав вказівку депутата, який розпорядився коштами на власний розсуд, не сплативши жодної гривні застави.

Народному депутатові України VII скликання, який на даний час працює проректором одного із київських вузів і є державним службовцем 1 рангу, загрожує до 12 років позбавлення волі.