"Газпром" розірвав договір проекту "Південного потоку"

ПАТ "Газпром" повідомив про розірвання договору за проектом газопроводу "Південний потік"

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Рада директорів "Газпрому" схвалила укладення ПАТ "Газпром" з компанією South Stream Transport BV угоди про припинення дії договору поруки щодо зобов'язань ТОВ "Газпром експорт" за згодою про транспортування газу від 2 жовтня 2013 року.

Компанія South Stream Transport BV погодилася звільнити ПАТ "Газпром" від виконання всіх зобов'язань за договором поруки щодо зобов'язань ТОВ "Газпром експорт" за згодою про транспортування газу від 2 жовтня 2013 і розірвати договір поруки, наголошується в офіційному повідомленні "Газпрому".

Про можливе відновлення робіт за проектом "Південний потік" повідомляла болгарська газета "Стандарт". За твердженням видання, подібного роду сигнал з Росії отримав болгарський прем'єр-міністр Бойко Борисов.

При цьому міністр енергетики РФ Олександр Новак заявляв, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" зупинений і переговорів по ньому не ведеться.

Президент РФ Володимир Путін 1 грудня 2014 повідомив, що в нинішніх умовах Росія не буде реалізовувати проект "Південний потік". У свою чергу глава "Газпрому" Олексій Міллер зазначив, що проект "Південний потік" більше не актуальний. У грудні 2014 р. італійська Saipem, що входить до групи Eni - італійського партнера "Газпрому", отримала повідомлення про припинення "Південного потоку". Проект "Південний потік" вартістю 15,5 млрд євро був розрахований на постачання в Європу 67 млрд куб. м газу на рік.