"Шовковий шлях" стане стимулом для західних інвесторів , - Щуриков

Схвально висловився про рішення уряду відкрити маршрут Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай перший заступник директора Одеського припортового заводу Микола Щуриков

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Завдяки рішенню уряду щодо запуску такої поїзда українські та європейські товари потраплятимуть в країни Центральної Азії навіть за наявності санкційних обмежень на них з боку Москви. Російське транзитне і торгове ембарго не завадить транспортуванню наших вантажів на ринки Середньої Азії", - написав він.

Новий напрямок "Шовкового шляху" в Середню Азію пройде в обхід території Росії. Серед вигод для України Щуриков називає збільшення вантажопотоків для портів і залізниці і, як результат, надходжень до бюджету.

На його думку, це стане стимулом для західних інвесторів вкладати гроші в українські порти і "залізницю", створить конкурентоспроможність у боротьбі за китайський вантажопотік. Також послужить доказом того, що Україна є надійним економічним партнером. "Ми змогли довести, що з нами можна знаходити, а не втрачати. Такі проекти ведуть до зростання довіри до країни", - висловив свою думку Щуриков.