Теракт у Буркіна-Фасо: тіла загиблих українців досі не доправили на батьківщину

Тіла загиблих під час теракту в Буркіна-Фасо українців четверту добу не можуть доправити на батьківщину

У цій країні немає дипломатичного представництва України, тож процедура репатріації затягується, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

За інформацією МЗС, документи для репатріації тіл загиблих збирає український консул в Алжирі. Це процедура тривала, кропітка і недешева.

"Десь у діапазоні від 9 до 15 тисяч. Принаймні поки що, виходячи з тієї інформації, що нам надали відповідні фірми, які займаються питаннями репатріації. Можуть оплачувати самі родичі, у деяких випадках, коли, наприклад, у родичів немає можливості, може оплачувати держава. У деяких випадках, якщо, наприклад, особи були застраховані, може оплачувати страхова компанія", - розповів тимчасовий повірений у справах України в Алжирi Вадим Блажей.

35-річна Яна Янковська поїхала працювати в Уагадугу в Буркіна-Фасо кілька років тому, слідом за старшою сестрою, 38-річною Вікторією. За цей час вона вийшла там заміж і відкрила разом із чоловіком кав'ярню. На неї і напали терористи.

Під час теракту там загинули обидві сестри, 9-річний син старшої із сестер та 62-річна мати, яка гостювала у дочок.

З родичів у Харкові залишився тільки брат матері. Зараз чоловік намагається переправити тіла загиблих родичів із Буркіна-Фасо до України.

Чоловік загиблої Вікторії - італієць, який також постраждав під час теракту, не проти, щоб дружину поховали на батьківщині.