У Чечні людей зганяють на флешмоб і мітинг за Кадирова

На нібито стихійний мітинг на підтримку голови Чечні Рамзана Кадирова, який має відбутися в п'ятницю, зганяють вчителів та держслужбовців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Znak.com.

Посилаючись на отримані документи видання стверджує, що серед чиновників Чечні поширена рознарядка щодо участі у мітингу та флешмобі на підтримку Кадирова, який вступив у конфлікт з опозицією.

"До редакції Znak.com надійшов анонімний лист від співробітника міністерства друку Чеченської республіки, в якому розповідається, як саме готуються дані заходи. "Наш міністр (міністр друку Джамбулат Умаров. – Ред.) змушує всі ЗМІ цілу добу писати про "зрадників-лібералів", валяти їх у бруді. А хто не хоче воювати в цій інформаційній війні, тому краще відразу піти з роботи!" – цитує сайт свого інформатора.

Флешмоб запланований на 8:00 ранку 21 січня в Грозному, на Алеї слави.

Як випливає з документів, кожен співробітник державної структури має привести з собою ще одну людину.

"У кожного другого співробітника має бути гасло на половині аркуша ватману. У кожного третього співробітника має бути фото Ахмата Кадирова і Рамзана Кадирова", - свідчать вказівки в паперах.

Мітинг запланований на 22 січня. У розпорядженні міністра говориться, що для всіх керівників і співробітників підвідомчих міністерству установ явка на нього обов'язкова.

Для обох заходів заготовлені порядку 60 гасел, список також є в надісланому листі. Серед є, наприклад, такі:

"Либералы всех мастей жаждут кризисов, протестов и смертей!", "Паразиты пятой колонны, как опухоль на теле России!", "Навальный Америке дружок, а России – вражок!", "Пока "яшинцы" прохлаждались, Кадыровцы за Россию сражались!", "Долой провокаторов – сынов сатаны! Кадыров – опора страны!"