У МВФ вважають, що наплив біженців у Європу може спричинити економічне зростання

Наплив біженців у Європу може спричинити зростання економіки, якщо новоприбулі будуть добре інтегровані, йдеться у свіжій доповіді МВФ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Невелике економічне зростання у короткі терміни можливе в Австрії, Німеччині та Швеції. Ці країни взяли до себе найбільше біженців та мають найнижчий рівень безробіття.

У доповіді МВФ на 50 сторінках сказано, що потік біженців  - це "гуманітарна катастрофа". Але як наслідок у найближчі строки це спричинить "помірне зростання ВВП" завдяки витратам держав на будівництво житла і пільги для шукачів притулку, а також новоприбулі підштовхнуть ринок праці.

Загалом в Євросоюзі ВВП може зрости на 0,05%, 0,09% та 0,13% у 2015, 2016 та 2017 роках відповідно. У Австрії, прогнозує МВФ, ВВП може зрости на 0,5% до 2017 року, в Швеції – на 0,4% і в Німеччині – на 0,3%.

У більш далекій перспективі економічний вплив може бути більшим, та він залежатиме від інтеграції біженців у ринок праці. Якщо вона буде успішною, рівень ВВП у Євросоюзі може зрости на 0,25% до 2020 року. У Німеччині, Австрії та Швеції зростання становитиме від 0,5% до 1%.