Вчені винайшли одяг, який можна заряджати на тепло

Виготовлений з полімерної плівки, матеріал поглинає сонячні промені протягом дня і зберігає тепло до тих пір, коли це необхідно

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facepla.net .

Новий матеріал, розроблений вченими з Массачусетського технологічного інституту, може бути використаний для автономного обігріву одягу, попередньо, "зарядившись"енергією сонця.

Виготовлений з полімерної плівки, матеріал поглинає сонячні промені протягом дня і зберігає тепло до тих пір, коли це необхідно. Така технологія зручна в холодному кліматі, оскільки власник зможе "заряджати"свій одяг протягом дня, і використовувати накопичене тепло під час холодних вечорів.

Розроблений полімер "вбирає"енергію від сонця, та зберігає її в хімічному стані всередині прозорої плівки. Хімічний спосіб зберігання зберігає стабільність тепла, дозволяючи користувачам використовувати його на власний розсуд. У хімічному стані тепло може бути використано за допомогою невеликих каталізаторів, які завжди під рукою - світло, тепло або електрику.

Це означає, що куртка, зі збереженою певною кількістю тепла, може дуже швидко його "активувати"з допомогою спалаху світла. Дослідники стверджують, що при активації полімерний матеріал може нагріватися до 60 градусів за Фаренгейтом (15 °С).

Дослідники кажуть, що тканину легко виготовляти у два етапи. Вони шукають можливість застосування свого матеріалу в таких продуктах, як одяг, віконне скло і промислові товари.