Яценюк назвав Григоришина "агентом ФСБ" і хоче проти нього санкцій

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує розширити список осіб з Росії, проти яких потрібно ввести санкції

Про це Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

Голова уряду звернувся до міністра юстиції і міністра закордонних справ з проханням запросити членів так званого "санкційного комітету". Він пропонує розглянути пропозиції від Кабміну про розширення переліку фізосіб і юросіб, проти яких необхідно ввести санкції.

Деяких з них, проти кого потрібно ввести санкції, Яценюк назвав "політичною недоелітою".

"Далі ви підняли питання по окремим фізичним особам, російським недоолігархам, як я їх називаю. Які дуже активно спілкуються з українською політичною елітою. Я би їх і політичною елітою не називав би, політичною недоелітою. запропонували включити їх в санкційний список і позбавити їх права вїзду на територію України", - заявив прем'єр.

Також Яценюк додав, що по відношеню до окремих осіб вже порушені кримінальні провадження.

"Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політсили і відчитуються в ФСБ. Як, наприклад, робить громадянин РФ Григоришин. Який "пасеться" на українському енергетичному секторі останні 10 років. Чистий агент", - сказав прем'єр-міністр.

"Зупинку оплати трансформаторів з "Центренерго" і "Укрінтеренерго" до того моменту, поки не буде завершена перевірка тендерних умов. І з'ясувати, чому іноземні компанії, за дивним збігом обставин, всі програли тендера, один "Запоріжтрансформатор" виграв", - додав Яценюк і доручив міністру енергетики Демчишину "закривати цю лавку".