Знайшли рештки найбільшого у світі сухопутного динозавра

Вчені виявили рештки наразі найбільшого на Землі динозавра, довжина якого становила 37,2 м або приблизно третину футбольного поля

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Nature.

Приблизна вага гігантської рептилії становила 48 тонн, що можна порівняти з вагою найбільшого горбатого кита.

Динозавр жив на Землі близько 100 мільйонів років тому, приблизно на 10 мільйонів років раніше, ніж інші представники роду титанозаврів.

Динозавр поки що не має офіційної назви, хоча він схожий на представника виду Notocolossus gonzalezparejasi, поширеного в околицях Патагонії під час крейдового періоду близько 86 мільйонів років тому.

Представники цього виду мали довгу шию, що дозволяла їм діставати їжу з землі і з верхівок дерев. Крім того, у них був пропорційний за довжиною хвіст для захисту від ворогів. Проте вчені вважають, що знайшли останки представника іншого виду, оскільки він жив набагато раніше.

Фото flickr.com Експонат в американському музеї природничої історії

Знайдені останки допомогли вченим зрозуміти, як істота такого розміру могла пересуватися по землі. Як показало їхнє дослідження, хребці динозавра, розмір яких становить близько 1500 міліметрів у максимальному поперечному розмірі, були наповнені повітрям. Завдяки цьому кістки були легкими, хоча й міцними, що робило пересування можливим.