МММ від "Спасибо жителям Донбасса". Переслідуваний Януковичем бізнесмен зник із грошима українців

Український підприємець Денис Олейников, який втік з України після переслідувань у часи Януковича, повідомив про банкрутство інвестиційної компанії FTBN Wealth Management

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.ua.

Лист, який повідомляє про банкрутство компанії, було розіслано вкладникам минулого тижня. У ньому Олейников повідомляє, що компанія припиняє діяльність з 17 січня і відмовляється від своїх зобов'язань "у зв'язку з неможливістю їх виконання компанією-банкрутом". 

В якості причини банкрутства називається "найгірший за 120 років початок інвестиційного року-2016". Разом з FTBN Wealth Management припинив роботу і сервіс мікроінвестіцій OPAYZ.

Після повідомлення про банкрутство Олейников видалився з соціальних мереж, перестав відповідати на дзвінки і листи і підтримувати зв'язок зі вкладниками. 

Експерти, яких опитав сайт AIN, кажуть, що один лиш стан фінансових ринків не може бути причиною банкрутства.

CEO GrowthUP Group Денис Довгополий вважає, що банкрутство могло статися внаслідок торгівлі з великим плечем.

"Управляюча компанія може втратити всі гроші під управлінням тільки в одному випадку - якщо вона торгувала з плечем. Найімовірніше, великим. Тим самим збільшуючи ризики вкладників. І пішовши в мінуси на всю суму під управлінням. А значить, керуючі ризикували чужими грошима, а плечову прибутковість забирали собі. Повинен сказати, що в ЄС, та й у будь-якій юрисдикції на подібну діяльність потрібна ліцензія (питання, чи була вона?), І подібні речі - найімовірніше, порушення цієї ліцензії", - прокоментував Довгополий у своєму Facebook.

Компанія FTBN Wealth Management Олейников займалася консультаціями та інвестиційним менеджментом, тобто брала в довірче управління гроші інвесторів і розпоряджалася ними. 

Зазначимо, в 2011 році українська компанія Дениса Олейникова ProstoPrint почала друкувати футболки "Спасибо жителям Донбасса за президента пид...са". Після цього офіс компанії захопив УБОЗ. Потім прес-служба МВС у Києві заявила, що обшук у ProstoPrint пов'язаний із підробкою сувенірної продукції до Євро-2012. 

Після цього Олейников втік з України і попросив політичного притулку в Хорватії, звідки і почав діяльність нової інвестиційної компанії.