НАТО збільшить кількість радників для підготовки українських військових, - Муженко

Країни НАТО збільшать кількість своїх радників для підготовки українських військовослужбовців та продовжать надавати Україні військово-технічну допомогу

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Віктор Муженко за результатами проведених двосторонніх зустрічей із колегами по Альянсу у четвер у Брюсселі, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Усі країни висловили свою підтримку України та готовність нарощувати свою присутність в Україні шляхом надання додаткової кількості радників, консультантів, інструкторів для підготовки наших військовослужбовців. Я думаю, що найближчим часом ця присутність буде суттєво нарощена", - наголосив начальник Генштабу ЗСУ.

Муженко повідомив, що провів сьогодні у штаб-квартирі НАТО дванадцять двосторонніх зустрічей з колегами по Альянсу і ЄС, зокрема з вищими військовими керівниками США, Канади, Великої Британії, Туреччини, головами військових комітетів НАТО і Євросоюзу.

"В ході двосторонніх зустрічей обговорювалися питання ситуації на сході України, порядок імплементації мінських домовленостей на найближчу перспективу, а також питання допомоги", - додав головнокомандувач ЗСУ.

Він підкреслив, що деякі країни висловили готовність надати не лише дорадчу, а й військово-технічну допомогу шляхом постачання майна та нелетальної зброї.

"Йдеться поки що про нелетальне озброєння. Це пункти спостереження, засоби зв’язку, медичне майно та інше", - сказав він.

Муженко відзначив, що надання за запитами української сторони летальної зброї залежить від політичного рішення окремих урядів.