Потерпілі від вибуху газу в 5-поверхівці на Донеччині отримають квартири та компенсації

Люди, які потерпіли внаслідок вибуху 15 січня побутового газу в 5-поверховому будинку в Українську (Селидівська міськрада Донецької області), отримають від влади квартири для постійного проживання, а також грошові компенсації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Донецької обласної адміністрація.

Селидівська міська рада прийняла рішення надати з резервного фонду 13 квартир для проживання мешканцям, чиє житло було зруйновано.

Крім того, з міського бюджету буде виділено 650 тис. грн для виплати матеріальної допомоги потерпілим - по 50 тис. грн на родину.

Також залежно від ступеня руйнування квартир їхні господарі отримають грошові виплати від Української міської ради. Власники 9 зруйнованих помешкань – по 10 тис. грн, власники ще 5 квартир – по 3 тис. грн.

За інформацією мера Селидового Віктора Ремізова, всім потерпілим вже повідомлено про розміри компенсацій.

"Всі задоволені", - підкреслив він.

Орієнтовна вартість монтажно-будівельних робіт на відновлення багатоквартирного будинку після вибуху становить близько 4,7 млн грн. Такий висновок надали спеціалісти Краматорського проектного інституту, які проводили оцінку масштабів руйнувань.

Наразі зруйнована ділянка будинку закрита тимчасовим укриттям, щоб не допустити потрапляння снігу і протікання води. В квартирах, де повилітали шибки, засклені вікна.

Фото: Донецька ОДА