Путін звинуватив Леніна в тому, що заклав під Росію "атомну бомбу"

За словами російського президента, Володимир Ленін заклав під Росію атомну бомбу, яка рвонула й привела до розвалу Радянського Союзу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російський "Інтерфакс".

Слова Путіна пролунали у відповідь на роздуми голови Курчатівського інституту Михайла Ковальчука. Вчений почав на засіданні президентської Ради з питань науки та освіти цитувати вірш Бориса Пастернака "Висока хвороба", де поет аналізує Жовтневу революцію та Леніна.

Спочатку Ковальчук виголосив такі рядки:

"И вот, его (Леніна. – Ред.) увидев в яви,

я думал, думал без конца

об авторстве его и праве

дерзать от первого лица".

"Ответ такой: он управлял теченьем мысли и только потому - страной", - продовжив вчений та сказав, що і в науковому середовищі варто "знайти такі організації, які повинні керувати плином думки в конкретних напрямках".

"Керувати плином думки це правильно, потрібно лише, щоб ця думка привела до правильних результатів, а не як у Володимира Ілліча", - відповів на це Путін.

"А то в кінцевому підсумку ця думка призвела до розвалу Радянського Союзу, ось до чого. Там багато було думок таких: автономізація і так далі. Заклали атомну бомбу під будівлю, яка називається Росією, вона і рвонула потім. І світова революція нам не потрібна була. Ось така думка там", - сказав російський президент.