Суд у справі Савченко відмовився долучити висновок інженера МТС, бо в нього "немає патенту на роботу в РФ"

Адвокат української бранки Надії Савченко Микола Полозов повідомив, що суд відмовився долучити висновок інженера стільникового зв'язку до справи, бо в останнього "немає патенту на роботу в РФ"

Про це адвокат написав у Twitter, передає Еспресо.TV.

"Для розуміння. Суд у справі Савченко не прийняв дослідження фахівців, тому що...увага: у них немає патенту на роботу в РФ", - написав Полозов.

Раніше адвокат повідомив, що фахівець МТС-Україна підтвердив алібі народного депутата Надії Савченко.

"На момент загибелі журналістів вона вже була в полоні в Луганську", - написав адвокат.

Його колега-партнер у справі Надії Савченко Марк Фейгін зробив песимістичний прогноз.

"Щодо суду в Донецьку, то виступом українського інженера МТС доведена остаточно невинність Савченко... Але її все-одно засудять", - написав він.

Перед початком засідання за участі інженера стільникового зв'язку адвокати покладали надію на його свідчення. За їхніми словами, при фальсифікації стороною звинувачення матеріалів справи вежа стільникового зв'язку відіграє велику роль. На неї, нібито, залізала Надія Савченко, щоб коригувати вогонь.

"Інженер МТС вивчав білінг дзвінків Савченко. Його свідчення можуть пролити світло на те, чи могла вона дзвонити з того місця, де нібито "коригувала вогонь артилерії", за твердженням російського слідства", - писали зранку, 21 січня адвокати.