У Росії через кризу активізувалися сектанти

Активність сект і різних окультних організацій у Москві збільшилася на 30%

Про це повідомив голова комісії Московської міської думи у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Антон Палєєв, передає Еспресо.TV з посиланням на "Російську службу новин".

"Активність сект через кризу зросла на 30%. Кількість скарг зросла значно. Я постійно спілкуюся зі співробітниками МВС із безпеки. Вони кажуть, що приходять родичі потерпілих: у них пропало це, винесли з будинку те - допоможіть", - розповів депутат.

У Мосміськдумі готують до випуску спеціальну брошуру, в якій детально і зрозуміло пояснять, як розпізнати секту і куди звертатися за допомогою. Крім цього, найближчим часом з'явиться відповідний інтернет-сайт.

Член президентської Ради з прав людини Яна Лантратова підтвердила, що в організацію також надходять звернення від жителів Росії, які зіткнулися з діяльністю різних окультних організацій.

"До нас надходять такі звернення. Стали не тільки обходити квартири, стали обдзвонювати людей, розсилати повідомлення на мобільні телефони, чого раніше не було. Такі факти по Росії є", - уточнила вона.

Активізацію сектантів в умовах кризи підтвердив і сектознавець Олександр Дворкін.

"Секти надмірно активізувалися. Коли криза, то набагато більша кількість людей переживає стрес, підвищується статистика психічних захворювань. І, відповідно, секти дуже цим користуються", - пояснив він.

За даними Дворкіна, в Москві може налічуватися близько 80 різних сект і окультних співтовариств. Він розповів, чим заманюють людей деструктивні організації.

"Зараз стало багато сект психокульту. Вони діють, як тренінги та семінари. У них вчать перемагати у будь-яких ситуаціях, як зробити кар'єру, як підкоряти людей своїй волі. Також посилено комерційний культ. У таких сектах навчають методам психологічного насильства, контролю свідомості", - зазначив він.