Висновки Високого суду Лондону Пєсков назвав витонченим британським гумором

За словами прес-секретаря Путіна, висновки по справі вбивства екс-офіцера КДБ та ФСБ Олександра Литвиненка можна віднести до "витонченого британського гумору"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Дані про вбивство Дмитро Пєсков назвав "квазірозслідуванням".

"Чому квазірозслідування – тому що мова йде про певні судження, засновані на ймовірності, на використанні слів можливе і ймовірно. Подібні терміни не допускаються в нашій судовій практиці, не допускаються в судовій практиці інших країн і не можуть сприйматися нами як вердикт у жодній частині", - сказав речник російського президента.

Він сказав, що висновки британської сторони "в цілому можна скоріше віднести до такого витонченого британського гумору".

"Тому що публічне розслідування грунтується на закритих даних неназваних спецслужб і вердикт виносився на основі цих ефемерних даних, заснованих на використанні слів можливо і ймовірно", - повторив Пєсков.

Також речник Путіна сказав, що Росія виступає проти погіршення відносин з Великобританією.

"Після того як сталася трагедія з Литвиненком Росія розраховувала на тісні взаємовідношення з Британією в розслідуванні цієї справи. На жаль, британці пішли на заморозку не тільки взаємодії, але й діалогу в переважній більшості областей. Росія ніколи не була ініціатором заморозки", - сказав Пєсков.