Адвокат пояснив, за що кримські окупанти заочно заарештували Джемілєва

Адвокат Джеміль Темішев пояснив, у чому саме звинувачують лідера кримських татар Мустафу Джемілєва, щодо якого Київський райсуд у Сімферополі ухвалив рішення про заочний арешт

Про це Темішев написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Еспресо.TV.

За його інформацією, російськими органами попереднього розслідування Джемілєв звинувачується в незаконному перетині адмінкордону з Кримом 3 травня 2014 року в Армянську.

Таке звинувачення російське слідство пояснює тим, що окупаційна влада Криму на той момент уже заборонила Джемілєву в'їзд на територію півострова.

Адвокат також зазначив, що ще одним приводом для заочного арешту став сейф у будинку Джемілєва в Криму, де зберігалася зброя, з якої його син Хайсер вбив людину.

Водночас Темішев підкреслює, що у матеріалах справи проти Джемілєва-старшого вказано, що Хайсер нібито скоїв умисне вбивство, хоча він був засуджений за статтею про ненавмисне вбивство.

Мустафу Джемілєва також звинувачують у незаконному придбанні в 1996 році і зберіганні до 2013 року патронів.

"30.07.2015 року Джемілєв М. оголошений у федеральний розшук. 18.12.2015 року обвинувачений Джемілєв М. оголошений у міжнародний розшук", - цитує адвокат матеріали справи.