Чверть росіян бояться висловлюватися з приводу ситуації в Росії, - опитування

26% росіян бояться висловлювати свою думку з приводу поточної ситуації в Росії

Про це свідчать результати опитування, проведеного російським "Левада-центром", передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

Так, на запитання "чи можете ви сказати, що побоюєтеся висловлювати свою думку з приводу поточних справ в країні в соціологічних опитуваннях" 26% опитаних відповіли ствердно. При цьому 64% відповіли, що не бояться, ще 11 вагалися з відповіддю.

Серед колег висловлювати свою думку побоюються 23%.

Цікаво, що більшість з опитаних росіян – 49% вважають, що інші побоюються відповідати щиро в соцопитуваннях. На питання "чому" 56% відповіли –"тому що побоюються негативних наслідків для себе".

Серед респондентів, які не підтримують діяльність Путіна і приєднання Криму, відсоток тих, хто побоюється висловлювати свою думку, є вищим 64%.

Опитування проведено 20-23 листопада 2015 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1603 осіб віком від 18 років і старше у 137 населених пунктах 48 регіонів країни методом особистого інтерв'ю.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.