На Харківщині жінка намагалася в'їхати з Росії за "паспортом ЛНР"

На державному кордоні було виявлено двох жінок, які їхали в Україну за документами, що були видані в Криму та на тимчасово окупованій території Донбасу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Одну з громадянок прикордонники виявили в аеропорту Херсона. Під час перевірки документів з’ясувалося, що жінка, яка прилетіла зі Стамбула, мала російський закордонний паспорт, виданий на території Криму вже після окупації Росією півострова.

Порушницю українського законодавства з документом, що не має юридичної сили, буде повернено зворотним рейсом до Туреччини, наголосили у ДПСУ.

Крім того, ще одна жінка з документом невстановленого зразка прибула 21 січня у пункт пропуску "Гоптівка", що на Харківщині. Вона намагалася потрапити на територію України за паспортом терористичної "ЛНР".

Документ їй був виданий в Луганську у вересні минулого року, його жінка і надала для проходження прикордонного контролю.

Вона пояснила, що за цим документом з непідконтрольної території Луганської області виїхала через тимчасово нефункціонуючий пункт пропуску "Ізварине" на територію Росії. Не виникло у неї проблем і під час паспортного контролю в російському пункті пропуску "Нехотєєвка".

Для з’ясування ситуації в пункт пропуску були викликані співробітники СБУ. Паспортний документ вилучено.