У Росії хочуть посадити президента-втікача Федерації бобслею

Міністерство спорту Росії проведе консультації з представниками Федерації бобслею Росії (ФБР) щодо тривалої відсутності в країні президента організації Георгія Беджамова

Про це заявив заступник міністра спорту Росії Юрій Нагорних, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Президент федерації бобслею відсутній в країні. Але у федерації працює виконавчий директор. Ситуація робоча. І це ніяк не позначається на збірних командах країни. Спортсмени беруть участь у змаганнях. У найближчий місяць ми проведемо консультації з федерацією і вирішимо, як діяти", - сказав Нагорних.

Беджамов, який обіймає посаду президента ФБР з 2010 року, є одним з акціонерів "Внєшпромбанку" (ВПБ). Його сестра Лариса Маркус, яка є президентом і співвласницею банку, була арештована 22 грудня за підозрою в шахрайстві. Беджамов уникнув подібної долі, сховавшись за межами Росії.

Банк Росії 21 січня відкликав у "Внєшпромбанку" ліцензію.

Аналіз фінансового становища ВПБ встановив перевищення розміру зобов'язань банку над його активами на суму близько 187,4 млрд рублів. Крім грошей ФБР, у "Внєшпромбанку" тримав рахунки і кошти, призначені для здійснення поточних планових виплат, Олімпійський комітет Росії (ОКР).