Учені розповіли, що дозволить жити довго

Результати дослідження показують, що регулярні фізичні навантаження більш корисні для здоров'я, ніж коригування ваги без активності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Shape.

На думку експертів, тренування в спортзалі - це не тільки боротьба із зайвою вагою, але й запорука тривалого здорового життя. Протягом 12 років дослідники з усієї Європи спостерігали за більш ніж 300 тис. людей. Учені аналізували рівень активності досліджуваних, їхній зріст, вагу, окружність талії, а також причини смерті.

Зібравши достатню кількість даних, науковці прийшли до висновку: фізична пасивність призводить до летального результату в два рази частіше, ніж наявність зайвої ваги. Згідно з дослідженням, люди, які тренуються регулярно, мають до 30% менше шансів померти від будь-якої причини в порівнянні з їх неактивними однолітками, незалежно від ваги.

Висока фізична активність може знизити ризик смерті людини на 7,35%, у той час як профілактика надмірної ваги, дієтичне харчування без рухливості - лише на 3,66%. Підтримання оптимальної ваги за допомогою коректування харчування - це прекрасний спосіб поліпшити здоров'я, проте регулярний фітнес буде для цієї мети ще більш ефективним.