Абрамович подарував Путіну яхту за $35 млн, яку утримували з російського бюджету, - ВВС

Російський олігарх Роман Абрамович свого часу подарував президенту Росії Володимиру Путіну яхту Olympia вартістю $35 млн

Про це йдеться у програмі ВВС - Panorama: Putin's Secret Riches (Панорама: Таємні статки Путіна), передає Еспресо.TV.

Журналісти цієї програми поспілкувалися з колишніми представниками найближчого оточення Путіна, які кажуть, що з перших рук знають про секретні статки Володимира Путіна.

Дмитро Скарга, який у минулому очолював державне морське пароплавство "Совкомфлот", розповів, що він особисто наглядав за передачею Путіну яхти вартістю $35 млн. Скарга каже, що яхта Olympia завдовжки 57м була подарунком Путіну від найвідомішого росіянина Великої Британії - власника футбольного клубу "Челсі" Романа Абрамовича.

"Це факт, що Абрамович через свого співробітника передав яхту Путіну. Я був на борту цієї яхти в кінці березня 2002 року в Амстердамі. І був представник Абрамовича ... Він сказав, що Роман є власником цієї яхти", - сказав він.

Скарга каже, що яхту "Олімпія" президенту Росії передали у власність за допомогою офшорної компанії. Потім він відповідав за утримання яхти Володимира Путіна і готував звіти про поточні витрати на човен.

Він сказав: "Цю яхту утримували і оплачували витрати на її експлуатацію з державного бюджету".

За словами Дмитра Скарги, яхту тримали в таємниці, бо вона належала особисто Володимиру Путіну, а не деpжаві.

Програма Рanorama звернулася за коментарем до Романа Абрамовича. Його адвокати відкинули всі твердження про нього як спекуляції і чутки.

Президент Путін від інтерв'ю програмі Panorama відмовився.