Епідемія грипу та ГРВІ поширилася на Дніпропетровську область

Епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ у Дніпропетровській області перевищено у 2,1 раза

Про це повідомив начальник головного управління СЕС України в Дніпропетровській області, головний санітарний лікар Андрій Кондратьєв, передає Еспресо.TV з посиланням на "Днепр вечерний".

"Станом на 25 січня показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 88,14%. Таким чином, епідемічний поріг по області перевищений у 2,1 рази, що свідчить про початок епідемії грипу", - заявив Кондратьєв.

Як повідомляється, минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 29 тис. 250 осіб, що більше, ніж тиждень тому (14,5 тис. осіб). Крім того, за даними вірусологічної лабораторії Дніпропетровського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України" на території області циркулює вірус грипу А/H1N1 - пандемічний.

"З 22 січня вірус знайдений у 32 хворих. У той же час, за інформацією департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради, в цілому на сьогодні епідемічний поріг по грипу та ГРВІ в самому обласному центрі не перевищений", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за останню добу у Дніпропетровську до лікарів звернулися 1 тисяча 333 людини, з них близько 700 дорослих і понад 600 дітей у віці до 18 років.

Всього в лікарні з ГРВІ за тиждень госпіталізовано 102 особи.