Фотофакт: Бенксі присвятив нове графіті біженцям у французькому Кале

Найвідоміший сучасний стріт-арт-художник Бенксі у Лондоні, напроти французького посольства, намалював графіті, присвятивши його інциденту, що стався з біженцями у французькому Кале

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Напроти французького посольства у Лондоні з'явилася нова робота художника Бенксі. Графіті зображує дівчинку зі сльозами на очах, оповиту хмарою сльозогінного газу. Малюнок стилізований під плакат мюзиклу "Знедолені", поставленого за однойменним романом Віктора Гюго.

Поруч з композицією художник залишив QR-код, який веде до відеозапису, на якому французькі поліцейські використовують сльозогінний газ і гумові кулі для розгону демонстрації в наметовому таборі, який розбили біженці з близькосхідних країн.

Це вже четверта робота, в якій Бенксі критикує європейські країни за ставлення до міграційної кризі.

 

У стихійному таборі біженців у Кале, що отримав назву "джунглі", живуть близько шести тисяч мігрантів. Вони не залишають спроб потрапити до Великої Британії, ховаючись у вантажівках, поїздах і слідуючи пішки через тунелі.

Останнє зіткнення між біженцями і поліцейськими відбулося в понеділок, 25 січня. У Парижі відкидають звинувачення в зайвій жорстокості, відзначаючи, що спецзасоби йдуть в хід тільки в крайніх випадках.

Робочі, імовірно, видалять нове графіті.