Іноземні інвестори почали розпродавати акції компаній з Росії

Міжнародні інвестори перевкладаються з акцій низки найбільш ліквідних російських компаній в менш ризикові активи на тлі підвищеної волатильності фондового ринку Росії і рубля

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

Іноземці виходять з депозитарних розписок швидше, ніж російські трейдери з акцій, що торгуються на Московській біржі, що призвело до звуження спредів між цими паперами до мінімальних за останній рік рівнів.

Фондовий ринок відчуває тиск на тлі падіння цін на нафту до 12-річного мінімуму минулого тижня і гіршої динаміки рубля серед валют країн, що розвиваються.

Іноземні інвестори можуть швидко продати російські акції і вкластися в інші ринки, що розвиваються, що обіцяють порівняно високу прибутковість при менших ризиках, заявила агентству Анастасія Левашова, що бере участь в управлінні акціями країн, що розвиваються на $450 млн в Blackfriars Asset Management у Лондоні.

Резиденти відносяться до "американських гірок" на російському ринку більш толерантно і готові протягом більш тривалого терміну тримати акції, оскільки у них набагато менше альтернатив, зазначила вона.