Нафтові ціни продовжують рости. Brent продають по $33,2

Новий тиждень нафтових торгів відкрився продовженням зростання цін. Інвестори сировинних ринків сподіваються, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Японії вживатимуть додаткових заходів зі стимулювання своїх економік, що в свою чергу допоможе збільшити попит на нафтові ф`ючерси на тлі глобального надлишку

Березневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш сорту Brent показали зростання на 1,08% і досягли позначки в $33,20 за барель, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Березневі ф'ючерси на WTI також показували позитивну динаміку: зростання на 0,71% - до $32,42 за барель.

Однак деякі біржові аналітики все ще побоюються, що світові ціни на нафту підуть вниз найближчим часом, так як іранське "чорне золото" вийде на ринок вже в найближчі місяці.

Засновник фонду Andurand Capital, один з найавторитетніших нафтотрейдерів у світі П'єр Андюран, який у минулому році передбачив падіння цін на нафту до $25 за бочку, в інтерв'ю агентству Bloomberg повідомив, що чекає зростання нафтових котирувань вже в найближчі два роки: в 2016 році - до $50, в 2017 - до $70, а до 2018 нафта коштуватиме $100 за барель.