СБУ вилучила у провайдера хакерське обладнання, через яке грабувалися іноземні рахунки

СБУ спільно з іноземними правоохоронними органами реалізує заходи з припинення діяльності міжнародного хакерського угруповання

Про це написала речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook, передає Еспресо.TV.

"Один з учасників групи - громадянин України, який перебуває в міжнародному розшуку, розмістив серверне обладнання на технічній площадці українського провайдера Адамант. З його допомогою хакерське угруповання викрадало кошти з рахунків іноземних фінансових структур, поширювало вірусне програмне забезпечення", - уточнила вона.

Гітлянська також повідомила, що серверне обладнання вилучено для проведення експертного дослідження та документування злочину.

Представник СБУ також наголосила, що співробітники українських правоохоронних органів діяли виключно в рамках правого поля, тому звинувачення керівництва компанії незрозумілі відомству.

23 січня власник і президент компанії Адамант, яка надає послуги інтернет-доступу і хостингу, Іван Пєтухов заявив, що співробітники СБУ і бійці спецпідрозділу Альфа проводять обшуки в київському офісі. При цьому він повідомив, що під час обшуку були вилучені документи і обладнання.