Трансгендерів допустять до Олімпіади

Спортсмени-трансгендери можуть бути допущені до участі в Олімпійських іграх без проведення операції зі зміни статі

Це випливає з нових головних принципів, прийнятих Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

Медичні чиновники МОК повідомили, що вони змінили політику, щоб адаптуватися до поточних наукових, соціальних та юридичних відносин щодо трансгендерів. Вищезазначені керівні принципи призначені як рекомендації (не правила чи положення) для міжнародних спортивних федерацій та інших органів, щоб вони могли керуватися ними стосовно Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Відповідно до колишніх керівних принципів, затверджених у 2003 році, спортсмени, які змінили стать з чоловічої на жіночу і навпаки, мали зробити операцію зі зміни статі і щонайменше протягом двох років проходити гормональну терапію, щоб отримати право на участь у змаганнях.

Тепер хірургічне втручання не потрібно. Але спортсмени, які змінили чоловічу стать на жіночу, повинні будуть продемонструвати, що їхній рівень тестостерону знаходиться нижче певної межі, принаймні, за рік до свого першого змагання.