У Криму кажуть, що П'єр Рішар скасував концерти через "агресивний натиск України"

Організатори гастролей П'єра Рішара в Криму та в Росії зазначають, що французький артист відмовився від візиту до анексованого півострова через "погрози життю та здоров'ю" з боку України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

Член "Держради" Криму Світлана Савченко в ефірі радіо Sputnik повідомила, що, на її думку, на французького актора та режисера П'єра Рішара могла "натиснута влада Франції". 

П'єр Рішар планував 10 та 11 лютого виступити в Криму з виставою "П'єр Річард III". Організатори його гастролей в Росії кажуть, що офіційну причину французькі представники артиста сформулюють пізніше. 

"Поки можна сказати, що в політичній та економічній ситуації відвідати сонячний Крим не представляється можливим. Пов'язано це, насамперед, з жорстким і агресивним натиском з боку України. Навіть з погрозами життю і здоров'ю", - розповіли організатори.

Так звана голова Комітету з культури і питань охорони культурної спадщини Державної Ради Республіки Крим Світлана Савченко не виключає, що певний тиск на П'єра Рішара міг бути і з боку французької влади.

"Можливо, це пов'язано, зокрема, і з тиском французької влади або влади Євросоюзу. І, на мій погляд, мова тут йде не про якісь юридичні аспекти, а про морально-етичну сторону справи. Захід любить пишатися тим, що це вільне суспільство, що кожен може мати свою точку зору, може вільно її висловлювати, і не буде за це покараний. Але раптом з'ясовується, що великий актор, якому запропонували гастролі до Криму, і він погодився, буде позбавлений такої можливості, тому що, наскільки ми можемо судити за повідомленнями, на нього почався тиск. Ось воно вільне суспільство - так, ти вільний, але до тих пір, поки тобі не скажуть: "ан ні, не можна, нє пущать", - сказала Світлана Савченко.

Вона також наголосила, що в Європі "дуже жорстке суспільство обмежень".