У Маріуполі правоохоронці знайшли схрон зброї і військову форму з шевронами "Росія"

Бійцями батальйону "Дніпро-1" була отримана інформація про те, що в одному з покинутих будинків у Жовтневому районі зберігається зброя, про що вони повідомили до чергової частини, співробітникам Жовтневого відділення поліції довелося перевірити велику кількість будинків на певній ділянці району, щоб виявити саме той, де захована схованка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Нацполіції в Донецькій області.

"Перевіривши безліч занедбаних будівель, в одному з будинків під підлогою правоохоронці виявили спортивну сумку. У ній знаходився комплект військової форми з шевронами "Росія", два протигази, три гранати "Ф-1", пістолет Макарова з патронами, автомобільні реєстраційні номери Донецького регіону, три димових шашки та близько 240 набоїв. Під сумкою в землі також був захований ручний протитанковий гранатомет "РПГ-26" у бойовій готовності", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що встановивши власника будинку, правоохоронці з’ясували, що в ньому близько 7 років ніхто не мешкає, сам чоловік знаходиться в іншому місті. За словами сусідів, це приміщення "облюбували" місцеві бомжі.

Вибухотехніками перевірена вся місцевість, прилегла до домоволодіння, загроз для людей ця територія не має.

Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України, за що передбачено до 7 років позбавлення волі.

Фото: Нацполіція