Україна і Молдова разом контролюватимуть сім пунктів пропуску на спільному кордоні, - ДФС

Розвиток спільних пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні та посилення інформаційного обміну між митними органами двох країн стали основними темами робочої зустрічі голови ДФС Романа Насирова та генерального директора Митної служби при Міністерстві фінансів Республіки Молдова Тудором Балицьким, яка відбулася 25 січня в ДФС

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр ДФС.

"Впровадження ефективного спільного митного контролю сприятиме спрощенню митних процедур на українсько-молдовському кордоні та підвищенню рівня комфорту при його перетині. Також удосконалюються і механізми попередження та боротьби з незаконним переміщенням товарів, посилена інформаційна складова співпраці митних органів двох країн", - підкреслив Насиров.

"Введення спільного митного контролю передбачено на семи пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні. На сьогодні загальний контроль діє на пунктах пропуску Рені - Джюрджюлешть, Кельменці - Ларга, Мамалига - Крива, Россошани - Брічень і здійснюється реконструкція ще кількох пунктів пропуску як на території України , так і на території Республіки Молдова ", - зазначив глава ДФС.

Учасники зустрічі обговорили питання поліпшення міжвідомчого співробітництва щодо обміну інформацією про сумнівні поставках підакцизних товарів, попередження та боротьби з транскордонними злочинами, проведення спільних операцій у правоохоронній сфері.